BIM

Digitaal bouwen

BIM is één van de grootste revoluties in de wereld van de architectuur. Pdb|design gebruikt BIM al vanaf het eerste uur. BIM, een afkorting voor Building Information Modeling, is een fantastische tool waarmee een gebouw volledig virtueel gebouwd wordt voordat het fysiek wordt gerealiseerd. Zodat niets aan het toeval wordt overgelaten.

Aan het 3D-model koppelen we materialen, planningen, calculaties en nog veel meer relevante informatie. Omdat je echt alles tot in detail ziet kom je nooit voor verrassingen te staan. BIM helpt om de planning en de bouw, waar meestal meerdere partijen bij betrokken zijn, te optimaliseren. Met BIM worden ook nog eens belangrijke besparingen gerealiseerd op de bouw- en exploitatiekosten.

BIM helpt ook om bestaande, ook historische, gebouwen in alle opzichten toekomstbestendig te maken. Met onze high-tech 3D-scanapparatuur wordt een gebouw volledig digitaal in kaart gebracht, de beste basis voor renovatie, restauratie en toekomstig beheer.

Meer weten?
Meer weten over wat Pdb|design voor u kan betekenen op het gebied van BIM? Bel of mail ons voor meer informatie of het plannen van een, uiteraard geheel vrijblijvende, afspraak.

Wat zijn uw plannen?

Alle informatie borgen in één model

Optimale afstemming en samenwerking tussen alle betrokken partijen

Met virtual reality vooraf beleven hoe het gebouw wordt

Fouten vroegtijdig signaleren en voorkomen

Aanzienlijke faalkostenreductie tijdens uitvoering

Ook bij renovatie, transformatie en restauratie

De perfecte basis voor bijvoorbeeld een MJOP

SCAN-TO-BIM

#bestaandebouw #BIM

3D Laserscanning

#accuraat #puntenwolk

Solibri

#foutreductie #controle

Projectmanagement

#begeleiding #projectleiding