Aardbevingsbestendig bouwen

WERKEN IN HET AARDBEVINGSGEBIED

Het wonen, leven en bouwen op het Groninger platteland heeft, door de problematiek rondom de aardbevingen, een ingrijpende wending gekregen. Voor velen is het wonen op de gasbel helaas niet meer wat het geweest is. Gelukkig valt er een hoop goed werk te doen. Afhankelijk van de aard en omvang van de schade kan Pdb|design helpen om die te herstellen en in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

BOUWKUNDIG VERSTERKEN

De aardbevingsproblematiek is er één die zeer dicht bij pdb|design staat. Naast het feit dat we praktisch aan de rand van het probleemgebied gevestigd zijn is voor vele opdrachtgevers, klanten én medewerkers, de aardbevingsproblematiek helaas dagelijkse kost. Voor zowel het herstel van de Groninger woningen als ook de toekomstige nieuwbouw bestaan veel uitdagingen, zowel op het gebied van vertrouwen en aanpak, maar ook qua bouwkunde, architectuur en techniek.

Pdb|design heeft zich op de bouwkundige uitdagingen van het aardbevingsbestendig bouwen gestort en in korte tijd veel ervaring opgedaan met zowel nieuw-, als verbouw van woningen in het aardbevingsgebied. Het bouwen van een nieuwbouwwoning in het aardbevingsgebied vraagt om toepassen van een aantal stevige bouwkundige principes die ervoor zorgen dat een gebouw goed bestand is tegen eventuele nieuwe aardbevingen.

Gewapend met deze regels en gecombineerd met de wensen van de opdrachtgever zijn onze architecten en bouwkundig ingenieurs in staat om een ideale balans te vinden tussen het inzetten van de noodzakelijke bouwkundige middelen enerzijds en een hoge mate van architectonische kwaliteit anderzijds.

detail verstrekte HSB structuur
Ontwerp constructieve goot
Aardbevingsbestendig schuurhuis
Versterken van rijwoningen
Versterken van traditioneel ontworpen gebouw
Weergave van deformatie door bodemdaling
Aardbevingsbestendig kantoorgebouw
Versterkingsplan woning