3D-Laserscanning

WIJ VERZAMELEN, VERWERKEN EN MAKEN DATA

Pdb|design gelooft in vakmanschap, teamwork en vernieuwing en in het consequent investeren in nieuwe technieken. Zo introduceerden wij als eerste partij 3D-laserscanning in Noord-Nederland. 3D-laserscanning brengt vele voordelen met zich mee. Het levert aanzienlijke besparingen op waar het gaat om tijd en kosten waarbij de kwaliteit van samenwerking en het werk geoptimaliseerd wordt. 3D-laserscanning en BIM vormen zeer belangrijke tools die in de huidige tijd niet meer weg te denken zijn.

Wij waren pionier en zijn nu marktleider in Noord-Nederland op het gebied van 3D-laserscanning en BIM. Door onze aanpak en capaciteit zijn wij in staat om in korte tijd grote gebouwen te scannen en data vast te leggen. Daarbij zijn we sterk in het vastleggen van cultureel erfgoed. Onze achtergrond maakt ons daarbij uniek. Als ingenieurs en architecten weten wij wat nodig is om de perfecte 3D-scan voor een bouwkundig project te maken.

Of het nu gaat om renovatie, verbouw of uitbreiding: wij leveren wat u nodig heeft. Wij vertalen alle relevante gegevens naar een scan-to-BIM model dat niets aan het toeval overlaat. Daarbij hebben wij zeer ruime ervaring met complexe bestaande bebouwing en monumenten.

3D-laserscannen houdt in dat alles in een gebouw wordt gemeten en vastgelegd. Daarbij zetten wij een 3D-laserscanner met een hoge snelheid en precisie in. Dankzij het brede bereik van een scan kunnen we grote gebieden zeer gedetailleerd in kaart brengen. Wij hebben een reeks professionele Faro 3D-laserscanners tot onze beschikking waarmee onze scanteams altijd snel en goed resultaat boeken.

Met 3D-laserscanning is het inmeten van gebouwen en omgevingen nog nooit zo snel en nauwkeurig geweest. Lengte, breedte, diepte en hoogte: alle maten worden zeer precies en snel ingemeten. Na het scannen worden de resultaten door onze experts worden verwerkt tot een zogenaamde pointcloud. Deze digitale weergave van de werkelijke situatie is opgebouwd uit miljarden meetpuntjes en bevat alle informatie over afstanden, vormen en kleuren.

Met de door ons verzamelde data is snel inzicht en informatie te verkrijgen over de specifieke opbouw en volledige maatvoering van het gebouw. Dit alles levert aanzienlijke voordelen voor u op waar het gaat om kostenreductie, kwaliteit en oplevertijd!

Meer weten?
Meer weten over wat Pdb|design voor u kan betekenen op het gebied van 3D-technieken en uw ontwerp of project? Bel of mail ons voor meer informatie of het plannen van een, uiteraard geheel vrijblijvende, afspraak.

Wat zijn uw plannen?

Miljoenen meetpuntjes in enkele minuten

Tot op de centimeter nauwkeurig

Een gespecialiseerd scanteam komt bij u langs

Grote scancapaciteit

Extreem nauwkeurige puntenwolken